Kennismaking

 

” Het fijne aan verbondenheid is dat je volledig gekend, begrepen en geaccepteerd wordt” (Irvin Yalom)

Mijn naam is Janneke Droog-Mallant MEd.  MEd. staat voor Master in Education. Ik ben 64 jaar en getrouwd met Rob. Samen zijn we ouders van vier kinderen. Ik kom uit Brabant en ben daar ook opgegroeid. Gezelligheid en een huis vol met mensen past bij mij. Daar word ik gelukkig van. Ik leef met een gevoel van verwondering en dankbaarheid. Ben gevoelig en empathisch. Ben altijd op zoek naar verbinding. Verbinding tussen mensen. Maar ook verbinding van de mens met zichzelf.

Jaren geleden was ik als docent en verbonden aan een school voor voortgezet onderwijs in Heerenveen. Ik heb daar met erg veel plezier gewerkt. Ik hield me onder andere bezig met het geven en ontwikkelen van Jenaplan- en Gymnasiumonderwijs. Mijn uitgangspunt was dat in elke leerling een bijzondere mens schuilt en dat het mijn taak was het beste uit die leerling te halen. Dit zowel op intellectueel gebied als op sociaal-emotioneel gebied. Ik was een bewogen mentor en vertrouwenspersoon. Het bijzondere aan mijn baan vond ik het met liefde omgaan met de aan mijn zorg toevertrouwde leerlingen. Ook de gesprekken met ouders en collega`s over hoe we het onderwijs konden verbeteren, gaven mij veel voldoening.

Toen ik 12 jaar geleden als docent Duits en docent-begeleider aan het werk was, koos ik ervoor om naast mijn werk een opleiding te volgen in de Supervisiekunde. Ik wilde mij graag verdiepen en ook leren op een professionele manier te begeleiden. Van mijn natuurlijke interesse in wat mensen beweegt en hoe ze leren kon ik mijn beroep gaan maken. Tegelijk met mijn studie aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle, ben ik begonnen met het opbouwen van mijn supervisie- en coachingspraktijk. In 2007 heb ik mijn Supervisiekundeopleiding aan de Chr. Hogeschool Windesheim in Zwolle, afgerond en werk nu als supervisor/coach in mijn eigen praktijk. Mijn afstudeerscriptie had als thema “ Intuïtie als hulpbron bij het geven van supervisie”

In 2011 heb ik de Master “Professioneel Meesterschap”, afstudeerrichting Begeleidingskunde aan het Centrum voor Nascholing in Amsterdam behaald. Sinds januari 2009 ben ik lid van de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Begeleiding.(LVSB)

In mijn praktijk, maar ook op locatie, begeleid ik mensen uit heel verschillende beroepsgroepen. Ik begeleid graag mensen individueel en in groepen. Ik wil mensen leren dat ze zelf vinden dat ze mogen zijn, wie ze zijn. En dat ze zich vanuit deze verbondenheid met zichzelf en met hun omgeving, kunnen ontwikkelen in hun persoonlijk leven en beroep.

U bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek!